Hvad kræver det at uddanne sig som sygetransportør? Hvor lang tid tager det – og skal du have en grunduddannelse først? Måske du har overvejet disse spørgsmål, hvis du sidder og drømmer om at blive sygetransportør. Så kan du med fordel læse videre med her.

Hvad kræver det at blive sygetransportør?

Som sygetransportør kræver det ikke en grundlæggende uddannelse eller en ’før-uddannelse’, inden du kan blive sygetransportør. Det kræver dog, at du tager et AMU-kursus f.eks. BAB kursus. Kurset tager en uge, og her lærer du alle de basale teknikker, det kræver at være sygetransportør. Ud over et BAB-kursus kræver det, at du enten har et bus- eller taxikørekort, hvis du selv skal køre sygetransporten.

Hvad er arbejdsopgaverne?

Som sygetransportør er din vigtigste opgave at transportere syge eller ældre personer og eventuelle ledsagere sikkert fra A til B. Dette kunne for eksempel være fra patientens hjem til egen læge, vagtlæge eller skadestuen – og hjem igen. Derudover er det også vigtigt, at du kender til forskellige sygdomsforløb, psykiske sygdomme, handicap med mere, så du altid har kendskab til patientens sygdomme – alt sammen lærer du under kurset.

Du kan blive sygetransportør for både liggende og siddende patienter. Oftest kræver liggende patienter mere opmærksomhed og større læringsgrad, da de liggende patienter oftest er mere syge end de siddende.

Hvad kan vi hjælpe dig med?