Kan du lide at arbejde med mennesker? Vil du gerne have et selvstændigt job, hvor du selv planlægger din arbejdstid? Så er kørelærer vist lige et job for dig.

For at blive kørelærer skal du tage en kørelæreruddannelse. Du starter med at blive kørelærer til personbil, og så kan du udvide og blive kørelærer til motorcykel og kørelærer til storvogn.

Kørelæreruddannelsen er opdelt i to dele: en teoretisk og en praktisk del. I den teoretiske del lærer du at forberede og gennemføre teoriundervisning af køreelever. I den praktiske del lærer du at undervise på øvelsesplads, køreteknisk anlæg og på offentlig vej. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig multiple choice og en praktisk prøve.

Hvor lang tid tager det at blive kørelærer?

Det tager ca. et år at blive kørelærer til personbil. Du kan tage uddannelsen på både dag- og aftenhold flere steder i landet.

Hvilke krav er der til at blive kørelærer?

  • Du skal være fyldt 24 år.
  • Du skal have kørekort til almindelig bil, motorcykel og lastbil og hænger (Kategori A, B, C og C/E).
  • Du må ikke have været frakendt eller inddraget førerretten de seneste 2 år.
  • Du må ikke være dømt for et strafbart forhold, der kan begrunde fare for misbrug af stillingen som kørelærer.
  • Du skal have gennemført et pædagogisk undervisningsforløb. Forløbet skal have en varighed af mindst 120 undervisningstimer. Hvis du har pædagogisk erfaring, kan du søge merit hos Færdselsstyrelsen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?