Lastbilchauffører er nogle af de mennesker, der arbejder allermest i Danmark. En lastbilchauffør arbejder i gennemsnit 45,2 timer om ugen. Det er over 8 timer mere end en typisk arbejdsuge på 37 timer. Overvejer du at blive lastbilchauffør, kan du altså forvente en del arbejde.

Årsagen til den lange arbejdsuge er, at mange virksomheder opjusterer arbejdstiderne for lastbilchauffør for at kunne få kabalen til at gå op. Dog må en lastbilchauffør maksimalt arbejde 48 timer om ugen ifølge arbejdstidsreglerne. Alle lastbilchauffører har ret til hviletider på arbejdet. Det anbefales, at man som lastbilchauffør tager et hvil på mellem 9 til 11 timer.

Selvom du sikkert gerne vil vise dig fra din bedste og mest arbejdssomme side, når du er på arbejde, er det meget vigtigt, at du overholder dine hviletid. Det er det af flere årsager. Blandt andet for at have så stor sikkerhed som muligt på vejene.

Tag et lastbilkørekort på 30 dage

Det tager kun 30 dage at tage et lastbilkørekort og koster 4.020 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Du kan tage et lastbilkørekort på både dag- og aftenhold i hele landet. Når du har taget et lastbilkørekort er du klar til at varetage jobbet som lastbilchauffør. Læs mere om hvordan du bliver lastbilchauffør her

Bliv faglært chauffør

Hvis du drømmer om at blive lastbilchauffør, kan du med fordel tage en uddannelse, så du ender med at blive en faglært chauffør. På den måde er der også lidt ekstra løn at hente.

På en uddannelse som lastbilchauffør får du løbende kørelektioner samt kørekort til kategori B, C og C/E.

Derudover lærer du om de regler og lovkrav, du skal overholde som lastbilchauffør – og hvad du skal gøre, hvis du for eksempel skal transportere varer til udlandet.

Hvad kan vi hjælpe dig med?