Et ADR-bevis er et bevis på, at du har tilladelse til at køre farligt gods i en lastbil. Et ADR bevis er gyldigt i 5 år efter, at det er blevet udstedt.

Et ADR-bevis får du gennem et kursus, der tager tre dage. Beviset er noget, du som lastbilchauffør kan vælge at tage for at opkvalificere dig og udvide dine muligheder for et godt og velbetalt job. Med et ADR-bevis er du nemlig godkendt til at transportere forskellige former for farligt gods.

Hvad er farligt gods?

Farligt gods kan være mange forskellige ting. Men fælles for dem alle er deres risiko for at gøre stor skade, hvis det ikke håndteres korrekt.

Der findes imidlertid mange forskellige former for ADR-kurser, der kan give et ADR-bevis. Du kan blandt andet vælge mellem ADR Grundkursus, ADR Grund- og Specialiseringskursus i tank og et ADR Grund- og Specialiseringskursus Klasse 1. Herunder finder du også flere forskellige klasser, som giver tilladelse til at køre med bestemte former for farligt gods.

Hvad består undervisningen af?

Et ADR Grundkursus tager tre dage, og det er alt andet end kedeligt. Meget af undervisningen foregår nemlig som praktisk undervisning med blandt andet brandslukning og god lastning af farligt gods. Du lærer også om teorien bag de forskellige stoffer, fareklasser, afmærkning af køretøj og meget andet.

Er du interesseret i at tage et ADR bevis?

Så kan du læse meget mere om ADR kurset lige her

Hvad kan vi hjælpe dig med?