Hvis du har et hængerkort, har du sikkert spekuleret over, hvor lang tid dit hængerkort gælder. Dette kan du nemt se på dit kørekort, hvor gyldighedsperioden for kortet står beskrevet. Hvis du har erhvervet dit hængerkort efter 19. januar 2013 er gyldigheden 5 år.

Åben op for en række nye jobmuligheder

Det er lynhurtigt at supplere et lastbilkørekort med et hængerkort. Det tager nemlig blot 20 dage.

Med et hængerkort – et såkaldt C/E kørekort – bliver du kvalificeret til kørsel af godstransport med vogntog. Dette vil for mange være med til at åbne op for en lang række nye jobmuligheder. Er du på udkig efter at gøre din profil mere attraktiv, er det altså en yderst god idé at supplere lastbilkørekortet med et hængerkort.

Du lærer at præcisere kørslen

På kurset til hængerkort får du kørelektioner og teorilektioner. Her lærer du vogntogets begrænsninger og muligheder samt får viden om blandt andet at frakoble, tilkoble, parkere og bakke vogntoget. Derudover tillæres du viden omkring kontrol og eftersyn, korrekt lastning samt udbedring af driftsfejl på vogntoget.

For at afslutte forløbet skal du bestå en teoriprøve og en køreprøve. Efterfølgende vil du modtage dit hængerkort og have gjort dig en god investering i din chaufførkarriere. Nu kan du nemlig fragte store godsmængder i Europa og Danmark, hvilket giver dig gode muligheder for indtjening.

Hvad kan vi hjælpe dig med?