For at kunne tage et lastbilkørekort, skal du først og fremmest have kørekort til almindelig bil (kategori B). Alt efter om det er kørekort til en lille lastbil (kategori C1) eller en stor lastbil (kategori C), du er interesseret i, er der også andre krav.

Lastbilkørekort til en lille lastbil

Er det et lastbilkørekort til en lille lastbil, du stiler efter, skal du være fyldt 18 år. En lille lastbil er kategoriseret som en personbil, der højst kan rumme 8 personer foruden føreren. Den lille lastbil er tilladt en totalvægt på over 3.500 kg og ikke over 7.500 kg.

Lastbilkørekort til en stor lastbil

For at kunne tage et lastbilkørekort til en stor lastbil, skal du være fyldt 21 år. Der gælder dog særlige regler for mekanikere, værnepligtige osv., der gerne må være yngre end 21 år. En stor lastbil kan ligesom en lille lastbil rumme op til 8 personer, og så kan den have en totalvægt på over 3.500 kg.

Hvad skal du bruge lastbilen til?

Alt efter hvad du skal bruge dit lastbilkørekort til, er der krav til kørslen af lastbilen. Skal du udelukkende bruge lastbilen i private sammenhænge, for eksempel til at fragte en maskine til eget brug, skal du blot bruge dit lastbilkørekort. Hvis du omvendt skal bruge lastbilen til erhvervsmæssig godskørsel, er det et krav, at du også tager en chaufføruddannelse i form af en EU-bevis. 

Overvejer du at tage et lastbilkørekort?

Så tager det 30 dage og koster 4.020 kroner, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Kørekortet kan tages på dag- og aftenhold over hele landet.

Hvad kan vi hjælpe dig med?