Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, har du mulighed for at tage et AMU kursus. Det er dit jobcenter eller a-kasse, der skal bevillige kurset til dig. Der findes mange spændende AMU kurser inden for forskellige brancher. AMU kurser er typisk kortere kurser, der kan styrke dine kompetencer for at komme i job. Kurserne kan tages enkeltvis, men de kan også med fordel kombineres, hvis du ønsker at øge dine chancer for at komme i job yderligere.

Du finder AMU kurser for ledige i hele landet, og flere af kurserne kan både tages på dag-, aften- og weekendhold. Det er derfor bare med at finde det sted og det tidspunkt, der passer dig bedst.

AMU kurser inden for 17 forskellige erhvervsgrupper

Hvis du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er der stor chance for, at du kan finde et AMU kursus, der er interessant for dig. Der findes nemlig AMU kurser inden for 17 forskellige erhvervsgrupper, du kan vælge mellem. Du kan for eksempel tage AMU kurser inden for transportbranchen. Her kan du nå at blive lastbilchauffør, buschauffør eller taxachauffør på de 6 uger, som du har til jobrettet uddannelse.

Har du fundet et AMU kursus, der lige er dig?

Så kontakt dit jobcenter eller a-kasse og spørg dem, om de vil bevillige dig det. Hvis de ikke ønsker at afholde kursusudgiften for dig, har du en mulighed mere. Det kræver dog, at du afmelder dig offentlige ydelser og bliver selvforsørgende i den periode, hvor du tager AMU kurset. I dette tilfælde vil prisen på AMU kurset afhænge af din uddannelsesmæssige baggrund. Hvis du ikke har en videregående uddannelse koster det 134 kr. pr. dag at deltage på et AMU kursus. Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld pris for kurset.

Hvad kan vi hjælpe dig med?