Som lagermedarbejder har du et både vigtigt, varierende og fysisk krævende job. Det betyder, at du som lagermedarbejder skal være meget opmærksom på dine arbejdstider, så du er sikker på, at du ikke overanstrenger dig.

Hvis du er ansat som lagermedarbejder i henhold til en overenskomst, er der klare regler for, hvor meget du må arbejde om ugen, samt hvilke tillæg du har krav på i forbindelse med overarbejde.

Ansat under HK-overenskomsten

Hvis du er ansat i henhold til en HK-overenskomst, og hvis du er fuldtidsansat som lagermedarbejder, er den ugentlige arbejdstid på 37 timer. Hvis du er deltidsansat, bliver din arbejdstid aftalt løbende og vil variere. Som deltidsansat har du ikke pligt til at tage overarbejde, men hvis du som fuldtidsansat har overarbejde, har du ret til tillæg. De første tre timer giver et tillæg på 50 %, og efterfølgende er tillægget på 100 %. Hvis du er ansat som lagermedarbejder i henhold til en HK-overenskomst, kan du altid læse meget mere om dine rettigheder i forbindelse med arbejdstider i overenskomsten.

Arbejder du for eksempel som lagermedarbejder for Coop, er der en række specifikke regler for din arbejdstid. Igen er arbejdstiden 37 timer om ugen for en fuldtidsansat lagermedarbejder, og der er specifikke krav til frokostpausens varighed samt tillæg i forbindelse med overarbejde.

Hvad kan vi hjælpe dig med?