Når de fleste begynder at tage kørekort er det til en almindelig bil. Dette kaldes kategori B. En almindelig bil vejer ikke mere end 3.500 kg i totalvægt, og så er der maks. 8 siddepladser udover førerens siddeplads. En stor familiebil til seks personer og med sæde bag i bilen er derfor også under kategori B.

Du kan altså sagtens køre en minibus eller en varevogn, hvis du har kørekort B. Det kræver bare, at bussen eller varevognen overholder ovenstående regler. Så skal du flytte eller transportere store møbler eller genstande, må du altså gerne låne eller leje en lille varevogn med kørekort B.

Maks 3.500 kg

Med et kørekort kategori B må du højst køre med 3.500 kg. Det gælder også, hvis du spænder en trailer eller campingvogn fast til bilen. Det er især her, at du skal være opmærksom på, at du ikke overstiger de 3.500 kg.

Hvor gælder reglerne henne?

Reglerne for kørekort B gælder i alle lande i Europa. I nogle stater i USA er reglerne ikke gældende. Her må du med kørekort B føre en minivan med helt op til 12-15 passagerer helt lovligt.

Hvad kan vi hjælpe dig med?