Skal du køre med mere end seks personer, afhænger dine muligheder af dit kørekort. Har du et almindeligt B-kørekort, må du køre med op til ni personer inklusive dig selv. Det vil sige otte passagerer i en minibus. Bemærk, at der skal være sikkerhedssele til alle passagerne. Skal du derimod køre med mere end ni personer, er det nødvendigt at have et buskørekort, der er et supplement til dit almindelige personbil-kørekort.

Køretøjet må højst veje 3.500 kg

Vælger du at køre med under ni personer, kan du eksempelvis leje en minibus. Du skal være opmærksom på, at den ikke må veje mere end 3.500 kg. Er det tilfældet, kan du tage et C1-kørekort, der giver mulighed for at køre med samme antal personer, men i en bil, der vejer maksimalt 7.500 kg.

Fordele ved at tage et buskørekort

Der er altid store fordele ved at få et buskørekort. Det giver en masse muligheder for at finde et job, der er godt betalt og har de helt rigtige vilkår. Med et buskørekort kan du nemlig køre både bybusser, turistbusser og regionale busruter. Det tager det 30 dage at få et buskørekort, som foregår som en kombination af teori og praksis. På den måde får du god erfaring med at styre bussen.

Du kan læse mere om buskørekort kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?