Det er meget forskelligt, hvad en limousinechauffør tjener. De fleste limousinechauffører arbejder på deltid, da der ofte ikke er lige så meget arbejde som eksempelvis ved en taxachauffør. Derfor varierer lønnen også meget, alt efter om det er fuldtid, deltid eller andet. Lønnen kan også være højere, hvis der er tale om natkørsel eller lignende. Lønnen afhænger derfor af mange forskellige faktorer.

Hvad er gennemsnitslønnen?

En chauffør, der kører med personer, tjener typisk mellem 20.000 og 27.000 kroner om måneden, hvis der er tale om fuldtidsarbejde i en privat virksomhed. Det er altså en løn, der gælder for alle former for persontransport. Limousinekørsel vil ofte være en del af en privat virksomhed, der eksempelvis har flere limousiner stående til specielle begivenheder. Det kan være begivenheder som bryllupper, galla eller til andre store begivenheder. Du får derfor sjældent et fuldtidsjob, da kørslerne foregår i forbindelse med specifikke og specielle lejligheder.

Hvad kræver det at blive limousinechauffør?

Du skal have et taxakørekort og erhvervskørekort for at kunne køre en limousine. Det kræver også, at du er yderst præsentabel og serviceminded, da du skal køre folk på deres specielle dag eller VIP’er som ministre, kendte personer og lignende. Derfor skal du yde dit bedste og være venlig over for passagererne. Det kræver selvfølgelig også, at du kan manøvre den lange bil og overholde færdselsreglerne.

Hvor lang tid tager det at tage et taxikørekort?

Det tager kun 10 dage og koster 1.340 kroner at tage et taxikørekort, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Når du har bestået kurset, er du klar til at varetage jobbet som limousinechauffør. Du kan tage taxikurset på dag- og aftenhold i hele landet. Du kan læse meget mere om kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?