For at blive limousinechauffør skal du have det helt rette kørekort, der gør det muligt for dig at køre den lange bil. Ofte vil det kræve et erhvervskørekort, som taxachauffører også tager. Du skal altså tage et kørekort til persontransport, så du kan transportere personer i mange forskellige situationer. Det tager kun 10 dage og koster 1.340 kr. at tage et kørekort til en limousine, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Det kræver som regel, at du har haft et almindeligt kørekort i nogle år, inden du kan tage et kørekort til en limousine. Med et taxakørekort har du tilladelse til at køre en limousine på højst 3.500 kg.

Limousinechaufførs job består af

En limousinechauffør kan bruges til forskellige begivenheder, såsom bryllupper, konfirmationer, polterabender og meget andet. Limousinen kan også bruges til vigtige personer, der skal fragtes fra et sted til et andet. Som limousinechauffør er dit job også at holde bilen ren og flot. Det handler altså ikke kun om at køre vigtige personer fra sted til sted, men også om at vedligeholde bilen og passe på den.

Da en limousine er et meget eksklusivt køretøj og ofte bliver brugt til særlige situationer, er det også vigtigt, at du som chauffør er ekstra serviceminded og præsentabel, når du er på job. Du skal passe til jobbet og vide, hvornår du skal yde service og trække dig tilbage.

Er du interesseret i at vide mere?

Så kan du læse meget mere om, hvordan du tager et taxikørekort her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?