Er det tilladt at køre taxa uden taxakørekort?

Det korte svar er nej. Som minimum skal du have bestået en kvalifikationsuddannelse til persontransport, før du må køre taxa. Det tager 10 dage at tage et taxikørekort. Prisen for et kvalifikations kursus er 1.340 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse.

Så snart du har fået et kvalifikationsbevis, vil du være kvalificeret til at ansøge om et chaufførkort. Det søger du om hos Trafikstyrelsen. Da behandlingstiden kan være lang, er det en god idé at ansøge om chaufførkortet, så snart du modtager kvalifikationsbeviset.

Fleksibelt arbejde

Som taxichauffør får du et frit og selvstændigt arbejde. Du kan arbejde dag, aften og nat og både i hverdagene og weekenderne. Du har god mulighed for selv at planlægge dine vagter, så du har også selv stor indflydelse på, hvor meget du tjener hver måned.

Hvad laver man som taxichauffør? Mange føler, at arbejdet som taxachauffør er yderst givende. Du er i kontakt med et væld af mennesker i løbet af en dag, hvor det er dit ansvar, at de transporteres sikkert fra A til B. Det er altså dit ansvar at give en god og sikker oplevelse.

Vil du vide mere?

Så kan du læse meget mere om kurset til taxachauffør her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?