Et truckcertifikat har som udgangspunkt ikke nogen udløbsdato. Når du først har taget dit gaffeltruckcertifikat, så kan du, som lovgivningen er på området nu, bruge det resten af dit liv. Det tager kun syv dage at tage et truckcertifikat, og certifikatet skal ikke efterfølgende fornys.

Det er dog meget vigtigt, at du passer godt på dit truckcertifikat. Mister du dit truckcertifikat, kan du være nødsaget til at tage det igen, hvis der er gået mere end to år siden, du tog det. Det er fordi GDPR-lovgivningen betyder, at uddannelsesstedet ikke må opbevare dine informationer i mere end to år. Så mister du dit truckcertifikat, og er det mere end to år siden, du erhvervede det, så er du desværre nødt til at generhverve dit truckcertifikat med endnu et 7 dages kursus.

Hvad kan du køre med et gaffeltruck certifikat B?

Med et certifikat til gaffeltruck af B-typen bliver du uddannet til at føre gaffeltrucks, der både er gasdrevne, dieseldrevne, eldrevne, men også selvkørende gaffelstablere. Desuden bliver du trænet i at køre dem under snævre forhold og får relevant viden indenfor sikkerhed og korrekt teknik ved løft af gods. Derudover får du også uddannelse i vedligeholdelse af de forskellige gaffeltrucks.

Overvejer du at tage et truckcertifikat?

Så tager det kun 7 dage et tage et truckcertifikat. Det kan tages på dag- og aftenkurser i hele landet. Læs mere om truckkurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?