Arbejdstiderne for en varebilschauffører kan være meget forskellige. Du kan komme til at arbejde dag, aften og nat og i hverdagene og weekenderne. Arbejdstiderne afhænger af, hvilket firma, du bliver ansat hos. Du kan blandt andet blive ansat til at køre dagligvarer, pakker, flyttelæs mv. Mulighederne som varebilschauffør er mange, så det gælder bare om at finde det arbejde, der passer bedst til dine ønsker for arbejdstider.

Overenskomst inden for området

Når man som vognmandsvirksomhed ejer en tilladelse til at køre med varebiler, er man samtidig forpligtet til at overholde de gældende overenskomster for løn og arbejdstider for chauffører, der udfører godskørsel. Det vil altså sige, hvis man er ansat i en vognmandsvirksomhed, der har en varebilstilladelse, er din arbejdsgiver forpligtet til at overholde de til enhver tid gældende regler om løn og arbejdstider.

Hvordan bliver man varebilschauffør?

For at blive varebilschauffør skal du bestå et kursus, der varer tre dage og koster 384 kroner. Her bliver du, udover en række tekniske ting vedrørende lastning og mange andre ting, også udlært i, hvilke grundlæggende rettigheder du har som uddannet varebilschauffør.

Du bliver f.eks. gjort opmærksom på, hvilke køre-hvileregler der er, samt hvilke regler der er for overarbejde, og hvorvidt der er krav om udskiftning af chauffører, så overbelastning og lange arbejdsdage ikke forekommer.

Hvad kan vi hjælpe dig med?