Stor efterspørgsel på arbejdskraft

Den store efterspørgsel på arbejdskraft i den danske transport- og logistik sektor medfører gode jobmuligheder for ledige, der tager en AMU-transportkursus. Det viser en stor undersøgelse, som analysebureauet Voxmeter har foretaget for DEKRA.

Over 60 % i job efter 3 måneder

Voxmeter spurgte 1.000 personer, der gennemførte en AMU-transportkursus hos DEKRA i 2017, om de havde fået job efterfølgende. Heraf svarede 634 personer, at de var i beskæftigelse tre måneder efter kursets afslutning. Af disse havde 552 specifikt fået beskæftigelse inden for transport- og logistikbranchen. Alle de adspurgte var ledige, da de startede på kurset.

Kursus med effekt

Koncerndirektør i DEKRA Danmark, Peter Laursen, glæder sig over flere perspektiver i undersøgelsens resultater.

”For det første dokumenterer undersøgelsen, at transportsektoren mangler arbejdskraft og udgør en realistisk jobmulighed for ledige. For det andet viser resultaterne, at AMU-transportkurserne har en god effekt, og at vi som ekstern kursuspartner kan bidrage positivt til øget beskæftigelse i transportbranchen i kraft af vores gode samarbejde med vognmænd, logistikfirmaer, a-kasser og jobcentre. Dette arbejde vil vi fortsætte, så endnu flere kan komme i beskæftigelse i transportsektoren”, siger Peter Laursen.

Hvad kan vi hjælpe dig med?