Indtast din nummerplade og se detaljer om din bil.

Omregistrering af bil

Hvis du står og skal til at sælge eller købe en bil, så har vi samlet alt det du skal vide inden ejerskifte af bil. Her hos DEKRA Bilsyn omregistrerer vi din bil hurtigt og let, så du ikke skal ligge søvnløs over det. Det er heller ikke nødvendigt at booke en tid i forvejen, da vi altid har tid til dig. En omregistrering af din bil tager kun 10-15 min.

Hvad er en omregistrering?

En omregistrering af et køretøj, foretages når man skifter ejer på bilens nummerplade og derfor også bilen. Så det vil sige, at selvom du sælger bilen, så ejer du stadig rettighederne og nummerpladen til bilen, indtil at den er omregistreret. Desuden er det ejeren af nummerpladen, som er ansvarlig for bilen, derfor er det vigtig for begge parter at få omregistreret hurtigst muligt.

Det er et krav fra SKAT, at den nye ejer af et køretøj skal omregistrere køretøjet senest 4 hverdage efter købet. Det gælder også køretøj, som du ikke er ejer af, men har brugt fast i mere end 30 dage. Når omregistreringen er gennemført, vil SKAT automatisk underrette dit forsikringsselskab, og du får derfor refunderet forudbetalt vægt og -ejerafgift.

Hvorfor er omregistrering af bil vigtigt?

Omregistrering er vigtig, for at man kan se, hvem bilen tilhører - dermed hvem der har ansvaret for bilen, hvis der skulle ske en lovovertrædelse eller en ulykke. Som køber, er det vigtigt at man er inde over omregistreringen af bilen. På den måde undgår du, som ny ejer, at der er kilometersnyd, gammel gæld eller andet udestående, som du selvfølgelig ikke skal betale. For at sikre at det sker på lovlig vis, står vi hos DEKRA klar til at hjælpe dig med at omregistrere din bil. Så kan du trygt købe eller sælge din bil uden problemer.

Hvis du som sælger, står i en situation, hvor du har lavet en aftale med køber, om at de selv skal køre direkte op til en nummerpladeoperatør og få omregistreret bilen - Så har du via Motorregisteret mulighed for selv at tjekke, om bilen er blevet omregistreret. Hvis ikke, kan du påtvinge en afmelding af bilen gennem SKAT.

Hvad skal du have med til ejerskifte?

  • Billed-ID f.eks. kørekort eller pas
  • Registreringsattest
  • Fuldmagt, hvis du ikke ejer bilen - Hent fuldmagt her
  • Angivelse af hvilket forsikringsselskab der skal forsikre bilen

Forsikring ved omregistrering

Når du sælger din bil, så skal den nye køber skal have en ansvarsforsikring, når bilen skal omregistreres. Hvis bilen ikke omregistreres med det samme, så er det sælgers forsikring som stadig dækker bilen. Så hvis køber, kører galt i bilen, så hænger sælger på forsikringen. Hvis omregistrering ikke sker ved overdragelse, så er det en god idé for sælger at kontakte sit forsikringsselskab og underrette om salget af bilen. På den måde kan de notere at forsikringen ophører senest tre uger efter ejerskiftet. Husk at gemme slutsedlen, så du har dokumentation for at bilen er solgt og hænger derfor ikke på skader, som er forurettet af køber.